Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Tobias Forsbergs hyllas inför matchen. Foto: TT

Stående ovationer för förlamade Tobias Forsberg

Uppdaterad
Publicerad

Leksand hyllade i kväll Tobias Forsberg som skadades allvarligt i en match för snart fyra år sedan. Även Luleå-spelarna deltog i hyllningen som var känslosam för alla som var där.

– Jag ville njuta så mycket som möjligt, säger Forsberg som fick se laget i sitt hjärta vinna med 4-2.

Matchen föregicks av en stor hyllning till Tobias Forsberg, 34, som skadade sig svårt under en match mot Almtuna den 26 december 2018 där han åkte in i sargen med nacken före och blev förlamad från bröstet och neråt.

En fullsatt hall stod upp och klappade för Forsberg som torkade bort tårar när han satt i sin rullstol på den röda mattan som rullats ut på isen. Han spelade åtta säsonger med Leksand. Hustrun Filippa och den äldre brodern Johan, också han med ett förflutet som ishockeyspelare, fanns med på isen. Luleå spelade med hans nummer 19 på hjälmarna.

”Spara lite energi till matchen”

– Spara lite energi till matchen.Tack allihopa. Åh herregud. Jag hade glömt vilken fantastisk stämning det är här. Leksing till jag dör, nu krossar vi Luleå! sa Forsberg uppeldande till publiken och passade på att tacka familj och fans.

Efter ceremonin rivstartade Leksand och ledde med 3-0 efter tio minuter. Carter Camper, amerikan med både barn och föräldrar på plats, blev stor matchvinnare för Leksand med sitt hattrick. Oskar Lang gjorde sitt första mål för säsongen när han satte avslutande 4-2 i tom kasse.

– Det var speciellt att ha honom här i kväll, presentationen var känslosam. Vi fick energi. Tre mål, ibland är det så hockey är, säger Carter till C More.

Forsberg njöt av uppvaktningen.

– Hur var det där? Det är svårt att ta in. Jag kände innan att det var så mycket känslor i kroppen, men i slutändan kände jag bara att jag ville njuta så mycket som möjligt och det gjorde jag, berättar Forsberg för Nya Ludvika Tidning.

KLIPP: Se Carter Campers hattrick

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Carter Campers hattrick i första perioden. Foto: Bildbyrån

SHL

Leksands IF logo

Leksands IF

4 - 2

Luleå HF logo

Luleå HF

3-1, 0-1, 1-0
Tegera Arena, Leksand
Publik: 7650

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.