Niklas Svedberg rusar ut mot Luleåspelarna efter periodvisslan Foto: Bildbyrån

Stängs av efter att ha slagit till domaren

Uppdaterad
Publicerad

Niklas Svedberg anmäldes till disciplinnämnden efter matchen mot Luleå igår.

Nu kommer domen. Djurgårdens målvakt stängs av i två matcher efter att ha slagit till en av domarna.

Det uppstod tumult i samband med att den första perioden var slut mellan Djurgården och Luleå i går på Hovet.

Niklas Svedberg slog i samband med det till linjedomaren Anders Jansson med stöten, vilket resulterade i en svullen läpp för domaren.

Jansson uppger själv i ett uttalande:

”På sin väg fram knuffar han bort och träffar mig som försöker gå emellan och avstyra bråket och därmed göra mitt arbete. Han slår till mig med sin stöthandske i ansiktet, träffen tar på läppen. Svedbergs agerande är ansvarslöst och han respekterar inte min närvaro och hans handlande resulterar i en svullen läpp.”

Nu kommer domen från Disciplinnämnden. Svedberg stängs av till och med den 10:e mars. Avstängningen motsvarar två matcher. Svedberg är tillbaka till den sista grundseriematchen.

Fler avstängningar

Även Leksands Johan Fransson stängs av två matcher för en slewfoot. Rhett Rakhshani missar resten av grundserien. Han stängs av i tre matcher för en slewfoot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.