Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får Frölundas Mats Rosseli Olsen matchstraff

Frölunda-spelaren Mats Rosseli Olsen stängs av fem matcher

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas spelare Mats Rosseli Olsen får ett rejält straff. Den 31-årige forwarden fick matchstraff efter en huvudtackling mot Örebro. Nu stängs han av i fem matcher och får böta 37 375 kronor.

I slutet på den andra perioden mellan Frölunda och Örebro i SHL fick Frölundas Mats Rosseli Olsen lämna matchen.

Örebrospelaren Linus Öberg drev in pucken och Rosseli Olsen kom in med fart som tredje spelare i situationen och vänder upp ryggen vid tacklingen som träffar huvudet på Öberg.

Anmälde händelsen

SHL:s situationsrum valde därefter att anmäla händelsen till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd – som nu har fällt Mats Rosseli Olsen för checking to the head.

Situationsrummet skrev i sin anmälan: ”Rosseli Olsen äger hela ansvaret för att tacklingen inte skall träffa huvudet på Öberg som inte kan försvara sig då han är i kamp med en annan Frölundaspelare.”

Avstängningen gäller 3 februari -21 februari 2023. Avstängningen bedöms motsvara fem matcher.

KLIPP: I oktober slog norrmannen en Färjestadspelare i ansiktet (16 oktober 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frölundas Mats Rosseli Olsen lämnar isen efter matchstraff under ishockeymatchen mellan Frölunda och Färjestad den 15 oktober. Foto: Bildbyrån/C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.