Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Luleås 2–0-mål i spelaren. Foto: Bildbyrån

Stark öppning av Luleå lade grunden till segern i första SM-finalmatchen

Uppdaterad
Publicerad

Modo bjöd upp till bra kamp.

Men det var ändå Luleå som vann den första SM-finalmatchen efter en fin start med två mål på fem minuter.

– De var storleken större, framför allt i den första perioden, säger Modos lagkapten Ebba Berglund efter förlusten.

Två av Luleås finländska stjärnor visade upp sig för Modo-publiken tidigt i den första SM-finalmatchen.

Ronja Savolainen gjorde 1-0 redan efter 44 sekunders spel och när vi hade spelat drygt fem minuter utökade Jenna Pirttijärvi till 2-0 vilket var en fin individuell prestation efter att hon snott pucken av Modos lagkapten, Ebba Berglund (se målet i klippet ovan).

– Hon skulle fått åka ner bakom förlängda och jag skulle försökt sätta stopp där. Sedan får hon vandra in lite lätt framför mål men hade jag inte gått så hårt i första så hade hon nog inte kommit dit från början heller. Man lever och man lär och så får man ta med sig det som man gjorde lite tokigt, säger Berglund till SVT Sport.

Mål från Ljungblom

Modo reducerade i mittperioden genom lagets stora stjärna Lina Ljungblom som styrde in ett skott från Wilma Sundin. Det här gav hemmalaget en bra chans att jaga en kvittering i slutperioden.

Men där stängde Luleå igen.

”Jätteskönt”

Anna Kjellbin utökade till 3-1 halvvägs in på perioden och Emma Nordin i numerärt underläge stängde matchen med 4-1 i öppen kasse vilket också blev slutresultatet.

– Jätteskönt. Det var härlig atmosfär här och vi lyckades över 60 minuter att stänga ner dem ganska bra, säger Nordin till SVT Sport efteråt.

I Modo var det bittrare toner efter förlusten.

– De var storleken större, framför allt i den första perioden. Vi blir stillastående och de straffar oss ordentligt. Det måste vi göra bättre. Vi får ladda om och komma in mer i vårt spel, säger Ebba Berglund.

SDHL

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

1 - 4

Luleå HF logo

Luleå HF

0-2, 1-0, 0-2
Hägglunds Arena, Örnsköldsvik
Publik: 2871

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.