Filip Forsberg efter suddenavgörandet. Han är populär bland Nashvillefansen nu. Foto: TT

Forsberg tappade klubban och blev matchvinnare

Uppdaterad
Publicerad

Filip Forsberg visar upp en finfin NHL-form. Svensken tappade klubban, men lyckades med sekunder kvar ändå avgöra i förlängningen när Nashville besegrade Montreal med 4-3 på hemmaplan i natt.

– Jag skulle inte säga att vi planerat för det men det fungerade, säger Forsberg.

I tisdags drämde Filip Forsberg in hela fyra mål i Nashvilles totalkross av Columbus. I natt blev 27-åringen återigen lagets matchvinnare när han fixade segern mot Montreal.

Bara 17 sekunder återstod av förlängningsperioden när Filip Forsberg tappade klubban i en närkontakt vid det vänstra hörnet. Klockan tickade obevekligen ned mot en förmodad straffläggning – men svensken åkte lugnt och iskallt fram och plockade upp klubban, innan han sköt en pass från Mikael Granlund i mål med 12 sekunder kvar.

– Jag skulle inte säga att vi planerat för det men det fungerade. Det har gjorts tidigare, säger Forsberg till NHL:s hemsida.

Elfte målet på 15 matcher

Det var det elfte målet på 15 spelade matcher den här säsongen för succésvensken, som tvingades till drygt tre veckors skadefrånvaro i november.

Nashville inledde tidigt målskyttet tack vare ett hårt skott från blå linjen av Mattias Ekholm, som styrdes in av lagkamraten Eeli Tolvanens klubba.

Men Montreal-spelarna, som haft det motigt på sistone med bara sex segrar efter att förra säsongen ha spelat Stanley Cup-final, var inte beredda att ge sig så lätt.

I andra perioden fixade Montreal en 2–1-ledning, innan Nashvilles Mattias Ekholm ännu en gång var framme med ett handledsskott, som styrdes in av Tanner Jeannot – och det var kvitterat 2–2.

Vid full tid stod det till slut 3–3 och Montreal hade en åtråvärd seger inom räckhåll – om det inte hade varit för Filip Forsberg.

NHL

Nashville Predators logo

Nashville Predators

4 - 3

Montreal Canadiens logo

Montreal Canadiens

1-0, 1-2, 1-1, 1-0
Bridgestone Arena, Nashville, TN
Publik: 17159

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.