Småland gjorde Stockholm sällskap i finalen

Stockholm var klart sedan tidigare.

Nu står det också klart att de får möta Småland i finalen på flicksidan.

Småland som körde över Ångermanland med hela 7-1 i sin semifinal.

Det tog bara 15 sekunder för Småland att spräcka nollan mot Ångermanland när Hilda Svensson från Växjö Lakers gjorde mål i första bytet.

Och Småland körde fullständigt över Ångermanland i den första perioden. Efter 20 spelade minuter stod det 5-0 till Småland.

TV-pucken

Ångermanland höjde sig lite i den andra perioden och fick till en reducering, men kunde aldrig hota Småland som gjorde ytterligare två mål och Hilda Svensson blev också tvåmålsskytt i matchen.

Men hon var ändå inte målbäst i det småländska laget. HV71:s Mira Markström gjorde till slut tre mål i matchen. Och nu blickar hon fram mot finalen mot Stockholm.

– Går vi in i den matchen som vi gjorde idag, och spelar pucken till varandra, har en bra inställning och inte tro att vi ska vinna lätt så tror jag att det kommer att gå bra, säger Mira Markström till SVT Sport.

Stockholm besegrade Östergötland

Stockholm som blev finalklart efter att ha besegrat Östergötland med 3-0.

Stockholms seger var till slut komfortabel. De sköt 30 skott mot Östergötland, men fick nöja sig med tre puckar i mål.

Östergötlands målvakt Smilla Eriksson storspelade och höll sitt lag kvar i semifinalen in i det längsta.

– Vi gjorde vårt bästa, men det räckte inte riktigt till, säger Smilla Eriksson till SVT Sport efter matchen.

Efter 1-0 i första perioden av Astrid Lineberg, så ökade Isabelle Leijonhielm på till 2-0 bara tre minuter in i period två. Samma Leijonhielm avgjorde sedan matchen definitivt när hon skickade in 3-0 i öppen bur när Eriksson lämnat sitt mål för en extraspelare.

– Vi spelade som ett lag. Det är så vi spelar. Självklart är jag nöjd, säger Stockholms Linnea Natt Och Dag till SVT Sport.

Finalen sänds direkt i SVT under söndagen, liksom bronsmatchen mellan Ångermanland och Östergötland.

Resultat TV-pucken flickor

Semifinal 1:

Stockholm-Östergötland 3-0 (1-0, 2-0)

Mål: 1-0 Astrid Lindeberg, 2-0 Isabelle Leijonhielm, 3-0 Leijonhielm.

Semifinal 2:

Småland – Ångermanland 7-1 (5-0, 2-1)

Mål: 1-0 Hilda Svensson, 2-0 Hilda Svensson, 3-0 Mira Markström, 4-0 Mira Markström, 5-0 Mira Jungåker, 5-1 Frida Hägglund, 6-1 Jenna Raunio, 7-1 Mira Markström.