Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stor besvikelse hos Juniorkronorna: ”Vill för mycket” Foto: Bildbyrån/SVT

Stor besvikelse i Sverige efter storförlusten: ”Inte påslagna”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige föll i JVM-finalen med 10-0.

Efteråt är det stor besvikelse i laget – inte minst över mardrömsstarten.

– Jag tror vi vill lite för mycket och tummar på vårt spel, säger lagkapten Stella Lindell.

Efter bara tolv minuter spelade av JVM-finalen ledde Kanada med 5-0. En mardrömsstart för svensk del, och guldet var tappat innan matchen ens hunnit sätta sig.

– Vi är inte påslagna från start. Jag tror vi vill lite för mycket och tummar på vårt spel. Det resulterar i mål bakåt, menar lagkapten Stella Lindell.

JVM i ishockey

Lagkamraten Linnea Natt och Dag beskriver starten som en chock.

– Det var en väldig chock, jag vet inte riktigt vad som hände men något var det och det ledde till att det blev såhär i slutet.

”De gick bara ut och körde”

Hilda Svensson, som spelade upp sig rejält och var nära ett reduceringsmål vid flera tillfällen i den tredje perioden, tror att matchen kunde slutat annorlunda om Sverige hade kunnat stå emot rivstarten.

– De gick ut och bara körde från start och vi var inte riktigt med. De har ingen som inte kan producera. Hade vi bara varit med från start hade det varit en helt annan match.

Direkt efter matchen är det mest besvikelse bland spelarna, även om det finns viss stolthet över silvret.

– Det är klart man känner stolthet för det men när vi ändå kom till final är det klart man går för guldet så det är ju lite besvikelse. Men det är ändå viss stolthet, menar Svensson.

Lindell, som har flera silver i medaljskåpet sedan tidigare, menar att det kommer ta ett tag innan hon kommer känna stolthet.

– Det är klart att det är jättetråkigt att förlora och särskilt med de här siffrorna, men vi gör vad vi kan. Ja, det räcker inte, säger Lindell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet