Leksands Maja Nylén-Persson. Foto: Bildbyrån

Stor smäll för Linköping mot Leksand

Fjolårssäsongens finallag Linköping åkte på en blytung smäll borta mot Leksand – bara dagen efter att laget vunnit mot samma lag med 3–2.

Leksand tog en tidig 2–0-ledning i den första perioden och i den tredje perioden fixade Maja Nylén-Persson 7–0 i powerplay – som den sjunde målskytten i laget för dagen.

Linköping snyggade sedan till siffrorna något i slutminuterna och matchen slutade 7–2. Linköping har bara vunnit två av de fem första matcherna.

Desto bättre går det för Luleå. Laget vann hemma mot Djurgården med hela 6–0 och har vunnit samtliga fyra matcher. Michelle Karvinen blev tvåmålsskytt i storsegern, och har redan gjort fem mål den här säsongen.

AIK tog säsongens första seger efter ordinarie tid då laget bortavann mot jumbon Göteborg med hela 6–0.