Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målen som Sandström släppte in och Tortorellas reaktion på frågan om svensken Foto: NHL.com

Stormade ut från presskonferensen – nu ber John Tortorella svensken om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Philadelphias tränare John Tortorella stormade ut från en presskonferens när han fick frågan om svenske målvakten Felix Sandströms insats.

Nu ber den amerikanske tränaren om ursäkt.

– Jag gjorde ett stort misstag, säger han.

Det var efter Philadelphias 1-4-förlust mot Florida som John Tortorella tappade humöret helt och hållet. Den 65-årige tränaren fick frågan om Felix Sandströms insats mellan stolparna.

Tortorella himlade med ögonen och slog händerna i bordet innan han stormade ut från presskonferensen.

Nu gör ”Torts” en pudel och ber om ursäkt för sitt agerande.

”Han förtjänade inte det där”

– Mitt kroppsspråk var fel. Det jag borde ha sagt var att han försökte. Han försökte. Det har hänt saker under året som påverkat vår målvaktssituation. ”Sanny” förtjänade inte det där. Ni hade rätt att ställa frågan. Han förtjänade inte det där. Det var fel, säger han i ett möte med media inför matchen mot rivalen New York Rangers, som spelas natten mot onsdag svensk tid.

Felix Sandström har hittills vaktat buren fem gånger den här säsongen och står noterad för en räddningsprocent på 82,3. Landsmannen Samuel Ersson har tagit förstaspaden i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.