Joe Thornton firar mot Boston Foto: Joe Thornton

Storstjärnan gjorde hattrick – för första gången på nio år

Joe Thornton är en av de bästa poängplockarna genom tiderna i NHL. Men det är inte hans målskytte som tagit honom dit, utan 1051 assist. Men inatt small det tre gånger för legendaren som gjorde sitt första hattrick på nio år.

Senast Joe Thornton gjorde ett hattrick var i en match mot New Jersey Devils 27 november 2010. Nu var det dags igen när laget som draftade honom, Boston Bruins, gästade San José. Hattricket var hans femte i karriären. Att det tog nio år för honom att göra ett hattrick var inget som chockade honom.

– Jag skjuter inte allt för ofta. Men det var en skön känsla, säger han till San José:s webb-tv.

Boston hade ledningen med både 3-0 och 4-2 innan San José vände på matchen till 5-4, mycket tack vare Joe Thorntons hattrick. Det tredje målet för kanadensaren kom med drygt sex minuter kvar av matchen, och det såg länge ut som om målet skulle innebära två poäng för San José.

Boston kvitterade med omdiskuterat mål

Men med knappt två minuter kvar av matchen kunde Boston kvittera med ett mål som skulle bli omdiskuterat. Chris Wagner gjorde målet efter att ha tagit ner pucken med en hög klubba.

– Jag var nära på isen, och det var tydligt att det var över både ribban och hans axel, det är tungt för domarna att missa den. Jag är säker på att domarna kommer titta på det här och må dåligt i efterhand, säger Logan Couture till San José:s webb-tv.

I förlängningen så kunde Charlie McAvoy göra 6-5 och ge två poäng till Boston.