Auston Matthews och Andreas Johnson firar (till vänster). Foto: Bildbyrån

Storstjärnans stöd till lagkamraten Nylander

Uppdaterad
Publicerad

Auston Matthews gjorde tre poäng i sin comeback för Toronto efter skada. Inför matchen pratade han om svenske lagkamraten William Nylander.

– Han är en stor del av det här laget. Klockan tickar. Förhoppningsvis löser det sig eftersom alla uppenbarligen vill ha honom här, säger Matthews till nhl.com.

Efter 14 missade matcher på grund av en axelskada var Torontos storstjärna Auston Matthews i natt tillbaka i spel. Och han visade direkt att han inte tappat stinget under det ofrivilliga uppehållet.

Matthews stod för två mål och en assist när San Jose besegrades med 5-3. Inför matchen uttalade han sig om William Nylander.

– Han är en stor del av det här laget. Klockan tickar. Förhoppningsvis löser det sig eftersom alla uppenbarligen vill ha honom här. Och vi spelare vet att Willy vill vara här också, säger Matthews till nhl.com.

Deadline 1 december

William Nylander och Toronto har fram på lördagskvällen på sig att komma överens om svenskens kontrakt.

Nylanders rookiekontrakt gick ut efter förra säsongen, och parterna har haft svårt att komma överens om ett nytt avtal. Om man inte kommit överens före den 1 december får Nylander inte spela i NHL den här säsongen.

Även Toronto-coachen Mike Babcock hoppas att få tillbaka sin svenske forward snart.

”Älskar att ha honom här”

– Willy är en bra spelare och är i bra form. Jag tror Willy gillar att vara här och vi älskar att ha honom här, så vi tror att han kommer tillbaka, säger Babcock till nhl.com.

I 5-3-segern över San Jose stod svenske Andreas Johnsson för två assist medan Melker Karlsson målade för gästerna. Toronto har nu vunnit tre raka matcher och tio av de tretton senaste.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

5 - 3

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

3-1, 1-1, 1-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19362

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.