Strömavbrott i hallen – sedan körde Luleå över Växjö

Lagen och publiken fick vänta en halvtimme då hallen utrymdes på grund av ett strömavbrott. Sedan klev Luleå in och visade varför de är serieledare – de slog Växjö med 5-1.

– Riktigt bra. Idag gör vi en riktigt bra match. Jag är väldigt nöjd sett över 60 minuter, säger Erik Gustafsson till C More.

1-0 kom redan efter tre minuter då Konstantin Komarek kom fri med Viktor Fasth och sedan fick hemmapubliken en fin kompensation för väntan inför nedsläpp.

Jättetalangen Nils Lundkvist fyllde på till 2-0 genom ett stenhårt slagskott och bara minuter efter drygade Petter Emanuelsson ut ledningen.

Lundkvist är nu bara en poäng från att slå poängrekordet för en juniorback i SHL.

3-0 redan efter elva minuter och då kändes matchen ganska avgjord.

”Vi hjälpte inte Fasth”

Filip Hållander och Arttu Ilomäki såg till att hemmalaget gick upp i en 5-0-ledning. Ilomäkis var ett snyggt direktskott och efter det byttes Viktor Fasth ut till förmån för Viktor Andrén.

– Vi hjälpte inte Fasth alls. Jag försöker hitta orden, sade Jacob McFlikier till C More efter perioden.

Växjö reducerade sedan till 5-1, men matchen var avslagen efter 5-0 och i slutet stod Luleåpubliken upp och applåderade sitt lag.

– Vi ska ånga på och vi vill vinna serien. Men det är i slutspelet som allt ställs på sin spets och det är tills dess vi ska toppa formen, säger Gustafsson.

Växjö är sista lag på slutspelsplats och i och med Brynäs seger mot Örebro ikväll kan de nog inte känna sig helt säkra där.