Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sandin Pellikka om hemligheten bakom skottet Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Succétalangen Axel Sandin-Pellikka avslöjar hemlighet bakom skottet: ”Hittade klubban i ett förråd”

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås Axel Sandin Pellikka är en av de stora stjärnorna då JVM avgörs på hemmaplan i slutet av december. I höst har han visat upp sitt giftiga skott – och nu avslöjar han en hemlighet bakom det.

– Jag hittade hans klubba i ett förråd, säger han till SVT Sport.

Se talangen Axel Sandin Pellikka prata om skottet, träningen med stjärnan och inspirationen från idolen Patrick Kane i spelaren ovan.

18-årige Axel Sandin Pellikka har gjort åtta mål den här säsongen, fler än någon annan back i hela SHL. Han har fått uppmärksamhet för sitt fina skott – och det kan han till viss del tacka den tidigare Skellefteå-spelaren och finska VM-guldhjälten Juhamatti Aaltonen för.

– Jag hittade hans klubba i ett förråd och frågade om jag kunde få den vinkeln. Jag testade den och sedan dess har det tagit fart. Det blev bättre och bättre, säger han och fortsätter:

– Jag testade själva klubban på en träning bara och jag hade sköna flippmackor, så jag tänkte 'jag kör på den här' och det blev bra.

Se ett längre reportage med Sandin-Pellikka och mycket JVM-snack i Hockeykväll. Det sänds klockan 22.00 i SVT1 och på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.