Oskar Sundqvist, till vänster, firar med lagkamrater. Arkivbild Foto: Bildbyrån

Sundqvist nätade mot förra laget

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Sundqvist fina säsong fortsatte ikväll när han gjorde 13 mål för säsongen i 5-1 segern mot hans förra lag, Pittsburgh Penguins.

Oskar Sundqvist hade inför den här säsongen gjort nio poäng på 70 matcher i NHL sett över tre säsonger. Och efter en skada på försäsongen som gjorde att han missade inledningen av säsongen så har svensken verkligen fått ett genombrott i St. Louis. På 63 matcher har Sundqvist nu gjort 13 mål och totalt 26 poäng.

I matchen mot Pittsburgh var det dessutom ett fint mål han bjöd sin förra hemmapublik på. Först vann Sundqvist pucken långt ner i egen zon, och efter att ha spelat ut pucken till Colton Parayko följde han med upp i anfallet. Och direkt efter att han passerat blålinjen passade Jaden Schwartz, och Sundqvist sköt med ett direktskott in 1-0 via den bortre stolpen.

– Det är alltid skönt att få en tidig ledning och försöka bygga på det. Jag tycker alla formationer bidrog idag och spelade riktigt bra, säger Oskar Sundqvist till mediaklungan efter matchen.

Binningtons målvaktsspel avgjorde

Men det var inte Sundqvist som blev matchvinnare för Blues. Det var istället St. Louis målvaktsrookie Jordan Binnington som stal showen när han räddade 40 av 41 skott. Målvakten, som endast gjort ett inhopp i en match inför den här säsongen, har sedan hans intåg i ligan gjort succé. Efter 24 matcher har han endast fyra förluster, och har endast släppt in 1,77 mål per match.

Segern innebar att St. Louis bröt deras tre matcher långa förlustsvit, och att de nu gick upp på en tredjeplats i Central division, fem poäng bakom ledande Winnipeg Jets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.