Sundsvalls lagkapten tycker att damlaget ofta kommer i kläm. Foto: Privat/TT Nyhetsbyrån

Sundsvalls lagkapten: ”Känns som en käftsmäll”

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvall Hockey är i ekonomisk kris och gör sig av med sitt damlag. Lagkaptenen Beatrice Johansson berättar för SVT Sport att laget reda på det först när det stod att läsa i media.

– Jag är inte förvånad. Damorganisationen har alltid kommit i kläm. Man kan nästan säga att vi är vana men det känns förjävligt. Lite som en käftsmäll, säger Beatrice Johansson till SVT Sport.

En person som jobbar ideellt i klubben spred nyheten till spelarna via Facebook. Ingen av klubbens officiella representanter har kommunicerat beslutet med spelartruppen.

Att det är just damverksamheten som stryks när klubben går igenom ett stålbad är enligt Johansson inte rättvist.

– Vi har jobbat in pengar till föreningen och kombinerar det med heltidsjobb. Det känns trist att när ekonomin brister och så fort det blir problem med pengar så väljer man att ta bort damverksamheten, säger hon.

Johansson som fram till att hon blev sjukskriven i våras var lagkapten tror inte att det blir något spel för laget över huvud taget nästa år.

– Jag har svårt att tro att de får till det. Man känner sig sviken, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.