Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Superräddning bäddade för Smålands seger i TV-pucken

Uppdaterad
Publicerad

I förlängning fick Västerbotten ett jätteläge att avgöra kvartsfinalen. Men då stod Småland för en dubbelräddning där backen Elvira Boston slängde sig raklång framför målet.  

– Wow. Wow! Det är fullständigt fenomenalt, en av de bästa räddningar jag sett, kommenterar SVT:s Chris Härenstam.

Efter den smått galna dubbelräddningen kunde Småland dessutom avgöra matchen när Meja Andersson på egen hand satte 1-0 med 11 sekunder kvar på klockan. Målet var Anderssons fjärde i turneringen.

Efteråt blev lagens båda målvakter utsedda till matchens bästa spelare, Maja Helge i Småland och Maja Kronqvist i Västerbotten. SVT:s expert Maria Rooth passade på att hylla framför allt Maja Helge.

TV-pucken

– Det är en landslagsspelare i damkronorna på sikt, jag tror hon kommer gå hela vägen där om hon har vilja och glädjen för det, säger hon.

Målskytten: ”Maja är min ängel”

För matchens enda målskytt Meja Andersson var det mycket nerver i slutminuterna.

– Så jävla skönt, helt sjukt. Bara glädje, jag höll på att börja gråta, säger hon i SVT:s sändning.

Med 3:42 kvar av förlängningen fick Meja Andersson en utvisning efter en crosschecking och följde från båset lagkamraternas dubbelräddning. Nu passar också hon på att hylla målvakt Maja Helge.

– Jag tänkte bara: “Maja, du är fan min ängel” (skratt). 

För Småland väntar nu semifinal på lördag mot Dalarna, som besegrade Medelpad/Ångermanland med 5-0. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet