John Tavares har skrivit på för Toronto Maple Leafs. Foto: TT

Superstjärnan John Tavares blir lagkamrat med William Nylander

Uppdaterad
Publicerad

Han draftades som etta och har varit lagkapten för New York Islanders i fem år. Nu lämnar John Tavares laget – och skriver på för sin barndomsklubb Toronto Maple Leafs.

– Det är inte varje dag man får uppleva sin barndomsdröm, skriver centern på Twitter.

Med sammanlagt 272 mål och 349 assist i Islanders-tröjan är det förståerligt att Islanders-fansen in i det sista hoppades på att få ha kvar sin kapten.

Men centern har länge sett ut att vilja byta hållplats efter kontraktets utgång. Natten mot måndag blev det klart att John Tavares flyttar till Toronto Maple Leafs.

– Som en pojke, hejandes på Maple Leafs under uppväxten, så börjar man få tillbaka de känslorna igen nu när man gått igenom intervjuprocessen och fått uppleva hur det var att som en pojke titta på Leafs och följa mina favoritspelare. Tajmingen var väldigt bra, det var en chans jag inte kunde neka. Jag är väldigt lycklig att kalla mig själv en Maple Leaf, säger Tavares till nhl.com.

Uppväxt nära Toronto

27-åringen är uppväxt i Mississauga, som ligger strax utanför den kanadensiska staden, och var en Maple Leafs-supporter som pojke. Han skriver på ett sjuårskontrakt värt närmare 689 miljoner kronor.

– Det är inte varje dag man får uppleva sin barndomsdröm, skriver centern på Twitter.

I Toronto finns sedan tidigare svenska Andreas Borgman, Calle Rosén, Andreas Johnsson, Pär Lindholm och William Nylander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.