Enligt uppgifter till SVT Sport lämnar Anna Amholt Luleå. Foto: Bildbyrån

Supertalangen lämnar Luleå

Publicerad

Supertalangen och JVM:s bästa målvakt Anna Amholt kommer att lämna Luleå, enligt uppgifter till SVT Sport. Hetast i jakten på målvaktens signatur: AIK.

Hon gjorde succé i JVM och har agerat backup för Maria Omberg i mästarlaget Luleå. Hon har ett år kvar på sitt kontrakt med Luleå men nu finns det inte längre plats för Amholt.

Som SVT kunde avslöja så kommer Luleå inom kort att presentera supermålvakten och Damkronornas Sarah Grahn. Det betyder att Amholt tvingas söka sig vidare. Enligt uppgifter till SVT Sport så är det flera lag som visat intresse för 18-åringen som enligt vad SVT Sport erfar just nu för en positiv dialog med stockholmsklubben AIK. Amholt själv dementerar uppgifterna.

– Nej det är absolut inget som är sant, jag tillhör Luleå hockey, säger Amholt till SVT Sport.

I och med att Damkronornas och AIK:s målvakt Minatsu Murase är gravid och tar paus från hockeyn den kommande säsongen, skulle AIK vara ett alternativ för dig?
– Det är inget jag vill kommentera.

”Vill få mycket speltid”

Amholt vill enligt våra uppgiftslämnare vara första målvakt och den möjligheten finns inte i Luleå som just nu har SDHL:s starkaste målvaktssida.

Hur ser det ut för din egen del – vad har du för ambition med hockeyn?
– Jag vill bli så bra som möjligt och hela tiden utvecklas för att så småningom ta en plats i Damkronorna. Jag vill få mycket speltid, säger Amholt.

Tror du att du får mycket speltid i Luleå?
– Det får Fredrik Glader uttala sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer