Jack Hughes firar sitt 3-1-mål i natt. Foto: TT

Supertalangen överglänste Zibanejad

Uppdaterad
Publicerad

19-årige Jack Hughes gjorde två mål och hade en assist när hans New Jersey vann lokalmötet med New York Rangers med 4-3.

– Det kändes som att pucken kom till mig hela tiden, säger Hughes.

I Devilskassen räddade Mackenzie Blackwood 47 skott. Han klarade dock inte av att rädda när Mika Zibanejad gjorde sitt första mål för säsongen när han nöp till från favoritpositionen från vänstersidan, ett mål i powerplay som betydde 2-3.

I slutminuterna utgick Zibanejad med en armskada.

Hughes, som valdes först i draften 2019, var nära att få med sig ytterligare en poäng men det målet underkändes. Han lyfte fram Blackwoods prestation.

Lyfter fram målvakten

– Han är anledningen till att vi vinner matcher för tillfället. Han ger oss självförtroende genom att vi vet att han finns där bak och ser till att stänga igen till slut, säger Hughes enligt AP.

Det var dock Hughes som utnämndes till matchens lirare.

– Det kändes uppenbarligen bra ikväll. Det kändes som att pucken kom till mig hela tiden så jag ska bara försöka fortsätta på samma sätt, säger Hughes, som gjort sex poäng på tre matcher och överglänste Rangers Alexis Lafreniere, som var draftetta förra året och fortfarande väntar på att göra sin första poäng i NHL.

Två mål av Hörnqvist

Patric Hörnqvist har fått en flygande start i nya klubben Florida. I sin andra match i Panthers-tröjan slog han till med två mål när Florida vann mot Chicago med 5-4 efter förlängning.

– Han har skickligheten att spela framför målet, säger Floridas tränare Joel Quenneville efter matchen, rapporterar nhl.com.

– Jag ska vara där framför kassen och få tag i puckar och försöka pilla in dem, instämmer Hörnqvist för Aftonbladet.

NHL

New York Rangers logo

New York Rangers

3 - 4

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

0-1, 2-3, 1-0
Madison Square Garden, New York, NY

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.