Supertalangen sänkte USA i rivalmötet

Uppdaterad
Publicerad

Supertalangen, Alexis Lafreniere sänkte USA när Kanada premiärvann med 6-4. 18-åringen stod för det avgörande 5-4-målet och assisterade dessutom till tre av målen.

– Jag gör alltid mitt bästa för att spela så bra som jag kan, säger han till SVT Sport.

Alexis Lareniere är en av världens största talanger och ses av de flesta som en ohotad drafetta till sommaren. Trots att han är ett år yngre än de äldsta i JVM så dominerade han i matchen mot USA.

”Det är så skickligt gjort”

JVM i ishockey

Kanada hamnade i ett tidigt 0-2-underläge och fick se USA styra och ställa i den första perioden. Men lagom till att den andra perioden drog igång började det stämma för lönnlöven, som i fjol åkte ut redan i kvarten på hemmaplan.

– Vår lina spelade bra och som lag började vi få momentum när den andra perioden startade och det är då vi började spela vårt bästa spel.

Lafreniere låg bakom både kvitteringen och i inledningen av den tredje spelade han fram Barrett Hayton till 4-2.

– Han har en förmåga att dra på sig spelare och vänta till rätt läge och sedan lägga över pucken, det är så skickligt gjort, säger SVT:s expert Nils Ekman.

USA hämtade upp

USA kom tillbaka in i matchen och kvitterade. Då såg Lafrentiere till att avgöra tillställningen. När K'Andre Miller slog en hög passning till backkollegan smet kanadensaren emellan, plockade ner pucken på tennis och var iskall i friläget mot Spencer Knight. Senare spelade han även fram Ty Dellandrea till 6-4 i tom bur.

Efter matchen var det en samlad och ödmjuk matchhjälte.

– Jag försöker bara vara mig själv och spela så bra jag kan varje match.

Du spelar även fysiskt. Är det en del i spelet som du uppskattar precis som att göra mål och poäng?

– Jag försöker att spela fysiskt. De har bra försvarare och vi måste spela hårt och fysiskt. Dom är så bra på att flytta pucken, så är man inte där och stressar och spelar fysiskt så blir det svårare för oss.

JVM (Juniors)

Kanada logo

Kanada

6 - 4

USA logo

USA

0-2, 3-0, 3-2
Ostrava
Publik: 8693

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet