Supertalangen tvåmålsskytt när Djurgården vann

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården fick en smakstart på CHL-säsongen mot polska GKS Tychy. Tychy tog ledningen i matchen men sedan skulle det mesta handla om Djurgården. Glädjande nog för Djurgårdssupportrarna så gjorde supertalangen Alexander Holtz sina första två mål i Djurgårdströjan och även NHL-nyförvärvet Patrik Berglund debuterade som målskytt.

Oväntat finallag förra året, idag började Djurgården tävlingssäsongen mot polska ligamästarna GKS Tychy. Och de två klubbarna delar en gemensam nämnare i den f.d. NHL-spelaren Mariusz Czerkawski, som satt på läktarn för kvällen, som fostrades i Tyschy men även spelade i Djurgården i två sejourer. 

17-årige Holtz tvåmålsskytt

Efter ett polskt ledningsmål kunde Djurgårdens unga talang Alexander Holtz kvittera tillställningen och innan första perioden var färdigspelad hade Djurgården även hunnit ta ledningen genom Mattias Guter i powerplay.

Efter mållös mellanperiod utökade Alexander Holtz ledningen med ett rappt handledsskott på pass från Jacob Josefson, hans andra seniormål i karriären. Och djurgårdarna på plats fick mer att jubla för.

Det stora nyförvärvet Patrik Berglund med ett digert CV med över 700 NHL-matcher fick även han göra sitt första mål för Djurgården. I powerplay passade Mattias Guter till en fristående Berglund som distinkt dundrade upp ett direktslagskott i närmsta krysset.

Djurgården fortsatte att dominera och vann till slut med 6-2. Skottstatistiken talade sitt tydliga språk, 47-15 till Stockholmslaget.

Champions Hockey League

GKS Tychy logo

GKS Tychy

2 - 6

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-2, 0-0, 1-4
Stadion Zimowy Tychy, Tychy
Publik: 2135

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.