Oscar Fantenberg i landslagströjan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk nätade i debuten för LA Kings – ”Gjorde bra ifrån sig”

Uppdaterad
Publicerad

Backen Oscar Fantenberg gjorde sin första match i NHL-klubben Los Angeles Kings då de mötte Vancouver Canucks i den första träningsmatchen inför säsongen.

Då gjorde han mål direkt och fick beröm av sin tränare John Stephens.

– Jag hade inte sett Fantenberg spela förr, men jag tycker han gjorde bra ifrån sig. Det trots att vi inte känner honom och satte honom på höger sida där han inte har spelat så mycket. Jag tycker han stod för en rätt bra insats, säger Stephens till nhl.com.

Blågul målvaktsduell i Vancouver

Fantenberg gjorde mål bakom landsmannen Anders Nilsson som är ny i Vancouver Canucks. Han bytte av Jacob Markström efter halva matchen och det var Nilsson som släppte in alla tre mål då Vancouver vann med 4-3 efter förlängning.

Nilsson assisterade till förlängningsmålet som gjordes av amerikanen Brock Boeser.

Markström och Nilsson konkurrerar om platsen som förstamålvakt i det kanadensiska laget.

Den 25-årige Fantenberg spelade förra säsongen i KHL-klubben HK Sotji och innan dess representerade han Frölunda och HV71 i SHL.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.