Svenska glädjebeskedet: Stjärnbacken ansluter. Foto: Bildbyrån

Svenska glädje­beskedet: Stjärnbacken ansluter

Uppdaterad
Publicerad

En av förra årets absolut största VM-guldhjältar, Mattias Ekholm, fick blodad tand i fjol.

Nashvilles stjärnback har valt att tacka ja till VM-spel även i år.

– Ja, vi har bestämt oss för att åka hela familjen till Bratislava, så jag kommer att spela VM, säger Ekholm till Expressen.

Nashville med svenska stjärntrion Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm åkte ur Stanley Cup-slutspelet mot Winnipeg.

Både Arvidsson och Forsberg har tackat nej men nu kommer ett glädjebesked – VM-backen från i guldet i fjol Mattias Ekholm väljer att tacka ja.

Ishockey-VM

– Jag kommer att åka och spela VM, bekräftar han för Expressen.

Ekholm har den här säsongen återigen stått för en meriterad insats med bland annat 44 poäng på 80 matcher.

Men ingen Karlsson eller Arvidsson

Däremot är det nej från förra årets stora stjärnskott William Karlsson och VM-guldhjälten från Köpenhamn Viktor Arvidsson.

Arvidsson gjorde 34 mål på 58 matcher under den, för honom, förkortade säsongen. Den vindsnabba målskytten drogs med en skada under slutspelet med Nashville och tvingas därför tacka nej till VM i Slovakien som sänds i SVT för första gången sedan 1987.

Nyligen slogs hans Nashville ut i Stanley Cup. Besegrade av Dallas Stars med John Klingberg i spetsen. En annan aktuell VM-spelare som just nu spelar kvartsfinal mot St Louis Blues. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet