Svenska U18-damerna chanslösa i VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det började bra för det svenska U18-landslaget i VM-finalen mot USA.

Redan efter 1.35 gjorde Thea Johansson 1-0 till Sverige.

Men sen tog det stopp – USA vände och vann finalen med hela 9-3.

De svenska tjejerna gjorde en bedrift som tog sig till finalen efter seger i semifinalen över Ryssland.

Men i finalen tog det alltså tvärstopp.

– Det är väl småsaker som avgör och USA var heta när de fick chanserna. Det är synd att vi inte räcker hela vägen, säger lagkaptenen och OS-uttagna Maja Nylén-Persson till Radiosporten.

När de båda lagen möttes i gruppspelet vann USA med uddamålet, 2-1, och amerikanskorna var också stora favoriter till guldet.

Men svenskorna överraskade och gjorde matchens första mål genom Thea Johansson. Sen tog det dock stopp. Innan första perioden var över hade USA vänt till 3-1-ledning, som efter den andra hade växt till hela 9-1.

I den tredje perioden kunde svenskorna snygga till siffrorna efter mål av Jenny Antonsson och Lina Ljungblom, båda målen i numerärt överläge.

Förbundskapten Ylva Martinsen:

– Man brukar säga att man bara kan förlora guld men jag tycker att det här laget har vunnit ett silver, säger hon till Radiosporten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.