Foto: Marc-Andre Fleury, Deryk Engelland, Brayden McNabb and Jason Garrison är draftade. Om andra svenskar draftas återstår att se. Bildbyrån.

Svenska Vegasscouten: ”Vi tittar på fler svenskar”

Uppdaterad
Publicerad

I natt stod det klart att Oscar Lindberg och William Karlsson valdes till Vegas Golden Knights under expansionsdraften. Den svenska Vegasscouten öppnar nu för att värva fler svenska spelare till laget till den årliga NHL-draften som äger rum på midsommardagen.

Under NHL-draften värvas juniorspelare från lag som spelar utanför NHL. Det nyformade laget Vegas Golden Knights scout uppger att det finns intresse för andra svenska spelare.

– Det är ingen hemlighet att vi tittar på andra svenskar. Vi tittar på toppspelare och bland dem finns många svenskar. Just vilka spelare det är kan jag inte säga, säger Vegasscouten Dan Labraaten till SVT Sport.

Huruvida Oscar Lindberg och William Karlsson stannar i klubben återstår att se efter sommaren.

– Jag tycker att truppen hittills känns bra, men lite väntad. Det är härligt att vi har kunnat drafta två svenskar. Båda besitter en väldigt bra spelförståelse och Oscar Lindberg har också lite mer styrka.

– Jag hoppas såklart att de kommer bli kvar i laget men det går inte att sia om nu. Det kan lika gärna bli andra spelare i truppen längre fram som besitter samma kvalité och då spelar det inte så stor roll om de är svenskar eller inte, även om det så klart är lite extra kul med svenskar i laget, fortsätter Dan Labraaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.