Jonathan Dahlén målskytt igen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenskarna visade vägen för San Jose

Uppdaterad
Publicerad

San Jose besegrade Toronto på bortaplan med 5–3. Två svenskar blev målskyttar.

– Vi är ett jättebra lag när vi jobbar hårt, säger Jonathan Dahlén.

San Jose har haft en lysande inledning på NHL-säsongen. Hittills har laget betat av Winnipeg hemma (4–3) och i Kanada sedan Montreal (5–0), Ottawa (2–1) och nu Toronto, med 5–3.

En som också har haft en lysande start är Jonathan Dahlén. Hans tredje mål i NHL-karriären kom mot Toronto, i sin fjärde match i ligan. Matchen ägde rum dagen efter segern mot Ottawa.

– Jag kände mig okej i första, men jättebra i andra och tredje. Det var jag glad över, för jag visste inte vad jag skulle förvänta mig efter två dagar i rad och tre matcher på fyra dagar, säger Dahlén vid presskonferensen efter matchen.

Den svenske 23-åringen har fått beröm för sin klubbteknik.

– Jag bara försöker att vinna pucken med klubban. Jag är inte den största killen, så jag kommer inte att vara hotfull, säger han och fortsätter:

– Det har varit framgångsrikt hittills, så det är något jag måste fortsätta med.

Erik Karlsson målskytt

25 sekunder in i den tredje perioden satte han 4–2-målet via direktskott på en passning av Logan Couture. Målet innan, som innebar 3–2-ledning, gjordes av backklippan Erik Karlsson, hans sjätte poäng hittills under säsongen.För Toronto fick Pierre Engvall och William Nylander med sig varsin assist.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

3 - 5

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

0-0, 2-3, 1-2
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18603

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.