Adam Werner höll en sensationell nolla i NHL-debuten i natt Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenske målvaktsrookien höll nollan i debuten

Uppdaterad
Publicerad

Efter 30 sekunder fick Pavel Francouz, som startade i Colorado-målet mot Winnipeg, bytas ut efter skada. In kom svenske rookien Adam Werner för att begå NHL-debut, och vilken debut det blev. Den före detta Färjestads-målvakten höll nollan trots hela 40 skott emot sig.

– Man måste ha stora drömmar och det här var min, säger Werner till nhl.com.

Efter en säsongsstart i farmarligan har Adam Werner fått agera andramålvakt åt Pavel Francouz i två matcher. Detta efter att den ordinarie förstekeepern Philipp Grubauer skadat sig. Och när Avalanche drabbades av ytterligare en målvaktskada blev det skarpt läge för rookien Adam Werner.

– Självklart var det nervigt, jag försökte bara ha kul och spela mitt spel, säger debutanten till nhl.com.

I Winnipeg finns finska stjärnan Patrik Laine, en av NHLs mest profilerade målskyttar, men varken han eller någon annan i Jets kunde få hål på den förre Färjestadsmålvakten som räddade hela 40 skott utan att släppa något förbi sig.

”Det är en otrolig prestation”

Nathan MacKinnon gjorde två mål för Colorado och öste beröm över hans svenske lagkamrat.

– Jag är väldigt glad för hans skull. Det är en otrolig prestation. Kommer in så bekvämt och gjorde några enorma räddningar. Det var inte en enkel match för honom, säger MacKinnon till nhl.com

Werner gjorde många viktiga räddningar och verkade nöjd med sin match efter slutsignal.

– Man måste ha stora drömmar och det här var min. Jag hade en ganska bra start och fick rädda en enkel puck. Killarna hjälpte mig så mycket så det var en skön match att spela för mig, säger Werner till nhl.com.

NHL

Winnipeg Jets logo

Winnipeg Jets

0 - 4

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

0-1, 0-0, 0-3
Bell MTS Place, Winnipeg
Publik: 15325

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.