Linus Ullmark är i sorg efter sin pappas bortgång. Foto: Bildbyrån.

Svenske NHL-målvakten sörjer sin pappa

Uppdaterad
Publicerad

Buffalos målvakt Linus Ullmark och hans familj har drabbats av sorg.

På måndagens morgonträning fick han beskedet att hans pappa gått bort efter en tids sjukdom.

– Pappa lämnade oss på morgonen, lugn och fridfullt, med mamma vid hans sida, säger Linus Ullmark till klubbens hemsida.

NHL-målvakten Linus Ullmark har missat Buffalos två senaste matcher.

I ett meddelande på klubbens hemsida berättar han nu att hans pappa gått bort efter en tids sjukdom, 63 år gammal.

Det var efter måndagens morgonträning han fick beskedet hemifrån.

– Jag hade min sämsta matchvärmning någonsin och när det har hänt tidigare har det alltid funnits en koppling till min pappa. Jag visste att något var fel, säger Linus Ullmark.

Ullmark kände efter beskedet att han inte ett mentalt tillstånd att spela några matcher och stod därför över dubbelmötet med Philadelphia. 

Fick säga farväl

Ullmarks pappa hann aldrig se sin son spela live i Nordamerika men NHL-målvakten berättar att hans pappa följde med i allt han gjorde och att de hade regelbunden kontakt via telefon. Linus hann också med en sista samtal med pappa innan han gick bort.

– Pappa kunde inte prata eller hålla i telefonen själv, men jag sa åt mamma att sätta den mot hans öra så jag kunde säga farväl. Jag sa alla de där sakerna jag vill säga och det är jag väldigt tacksam för, säger Linus Ullmark.

Stöttas av laget

Efter måndagens match valde laget stjärna Jack Eichel att ge matchpucken till Ullmark som en symbolisk gest.

– Det var en fin gest. Alla lagkamrater har varit väldigt stöttande. När jag fick pucken fick jag kämpa för att hålla tillbaka tårarna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.