Mats Sundin och Rasmus Dahlin. Foto: BILDBYRÅN

Frölundas Rasmus Dahlin först på TSN:s draftlista

Uppdaterad
Publicerad

Ingen svensk har gått först i draften sedan Mats Sundin gjorde det 1989. Nu ser det ut att bli ändring på det. Frölundas 17-åring Rasmus Dahlin toppar TSN:s inofficiella lista och tätt därefter kommer en annan svensk talang – Brynäs Adam Boqvist.

– Jag har inte läst artikeln och det är inget jag fokuserar på. Det är Frölunda som gäller för mig just nu, säger Rasmus Dahlin till SVT Sport.

Vid midsommar nästa år drar NHL-draften igång, men redan nu har den kanadensiska tv-kanalen TSN:s expert Craig Button släppt sin draftlista.

– Den svenska talangens spel påminner om det Tampa Bay Lightnings stjärna Victor Hedman presterar, skriver Button som arbetat inom NHL:s organisation både som scout och general manager.

Twitter TSN

Totalt finns elva svenskar med på listan över 62 spelare – alla namn återfinns här. Draften går av stapeln 22-23 juni i Dallas nästa år.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.