På sin 21-årsdag blev Elias Pettersson stor matchhjälte med sina två mål Foto: TT Nyhetbyrån

Svenskfest i Vancouver – fem mål totalt

Uppdaterad
Publicerad

Nattens NHL bjöd på ett riktigt svenskmöte. Totalt fem svenskmål blev det mellan Vancouver och Nashville.. Bäst av de blågula var Elias Pettersson, som dagen till ära firade sin 21-årsdag. Pettersson stod för två mål och blev tungan på vågen för sitt Vancouver.

Det finns sämre sätt att fira sin födelsedag. Elias Pettersson blev stor matchhjälte för sitt Vancouver med två mål i nattens match mot Nashville Predators. Efter en andraperiod där Calle Järnkrok hade utjämnat matchen till 1-1 så var det dags för Elias Pettersson att kliva in i handlingarna ordentligt.

Bröstade ned pucken till 2-1

2-1 var ett riktigt klassmål. Att använda bröstet brukar man ofta koppla till fotboll men Elias Pettersson är ingen vanlig hockeyspelare. På ett rensningsförsök från Nashville-försvaret tog födelsedagsbarnet ned pucken på bröstet för att sedan vispa upp pucken i närmsta krysset bakom en chanslös Pekka Rinne i Nashville-målet.

Petterssons andra var desto enklare. Brock Boesers skottförsök studsade på en försvarare och det kunde Ånge-sonen utnyttja genom att bara lägga in pucken i en öppen kasse till 4-2.

Kort därefter kunde också Filip Forsberg göra sitt andra för kvällen när han i powerplay sköt lågt, under Thatcher Demkos benskydd, till reducering 4-3. Nashville skapade bra tryck mot Vancouver-målet men istället för kvittering lyckades Tanner Pearson sätta dit spiken i kistan i öppen kasse och matchen slutade 5-3.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

5 - 3

Nashville Predators logo

Nashville Predators

0-0, 1-1, 4-2
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18233

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.