Sverige föll mot Tjeckien. Se avgörande målet – och svenska besvikelsen. Foto: Bildbyrån

Sverige är ute ur JVM: ”Har mer i sig”

Sverige är ute ur JVM efter en blytung förlust i kvartsfinalen mot Tjeckien.

– För dålig energi. Det här laget har så mycket mer i sig, säger SVT:s expert Maria Rooth.

Det började bra för Sverige i JVM:s första utslagsmatch som kom kort inpå gårdagens avslutande gruppspelsmatch.

Isabelle Leijonhielm stod för ett fint solonummer och gjorde 1-0 efter 15 minuter.

Men redan tre minuter senare var Tjeckien i ledning. Inte minst det andra målet kom efter en rejäl bjudning.

Efter mållös andra period spelade Sverige upp sig i den sista perioden och till slut kom kvitteringen när Ella Hellman kom fri med målvakten.

Rooth kritisk

Men sedan sänktes man av två tjeckiska mål på kort tid, och reste sig inte.

Experten Maria Rooth var kritisk till inställningen och tyckte inte att de tongivande spelarna hade sin bästa dag.

– De kändes ganska loja och trötta. Jag hade velat se en förändring.

Felaktigt domslut

I slutet när Sverige jagade en reducering stod domarna för en stor miss. Linjedomaren uppfattade att det var en spelare för mycket på isen, men missade att de plockat målvakten.

Det blev tekning i mittzon i stället.

– Det får inte hända, det är ju skandal. Rent ut sagt skitdåligt, säger Maria Rooth i sändningen.

Matchen slutade 4-2 till Tjeckien och flera svenska spelare var i tårar efter den tunga förlusten.

Kaptenen Adela Sapovalivova blev tvåmålsskytt i segern.

SVT sänder söndagens JVM-final med start 19.00 i Play.