Se alla Tre Kronors fyra mål mot Tjeckien: ”Vilken rackarrökare!” Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Sverige besegrade Tjeckien i Beijer Hockey Games – dubbla mål på en minut

Sverige har fått en smakstart i Beijer Hockey Games. Tre Kronor körde över Tjeckien med 4-1, efter dubbla mål på en minut.

– En välförtjänt vinst, säger Victor Ejdsell.

Efter en tidig kalldusch och 0-1-underläge tog Sverige över matchen och till slut kom också målen.

Med två minuter kvar av den första perioden stod Linus Johansson för ett solonummer och satte stensäkert 1-1 framför den jublande Karlstadspubliken. Det skulle bara ta drygt en minut innan det var dags igen.

Svensk dominans

Lucas Wallmark och Marcus Sörensen samarbetade sig fram och serverade Marcus Sylvegård ett strålande läge precis framför mål. 24-åringen gjorde inga misstag och gav Sverige ledningen.

I den sista perioden utökade Jacob de la Rose och Victor Ejdsell den svenska ledningen och efter 4-1 har Sverige fått en smakstart i Beijer Hockey Games.

– Ju längre tiden går tar vi över mer och mer, säger Victor Ejdsell.

Sverige, som vann den förra upplagan av turneringen, spelar nästa match på lördag. Då står Schweiz för motståndet. Hela turneringen sänds i SVT.