Tre Kronor inledde VM-uppladdningen med seger mot Danmark

En månad kvar till hockey-VM i Lettland och Finland.

Då spelade Tre Kronor en träningsmatch mot Danmark och vann med 4-2 efter två mål av Oscar Engsund.

Tre Kronor fick en bra start när landskampsdebutanten Marcus Sylvegård tryckte dit ledningsmålet med ett hårt skott redan efter tre minuter. Men med 1.24 kvar på klockan kvitterade Danmark i powerplay med ett distinkt skott från Niklas Andersen.

Danmark kom ut bäst till andra perioden. Och efter ett snyggt anfall tryckte Patrick Russell in 2-1-målet för hemmalaget.

Sverige skulle dock kvittera, Jacob De La Rose lyckades få in pucken efter flera målvaktsreturer i rad.

Tidigt i sista perioden återtog Tre Kronor ledningen. Luleåbacken Oscar Engsund drog till med ett bra skott, och Danmarks målvakt lyckades inte hålla i pucken. En målvaktstavla och svensk ledning med 3-2.

Engsund var dock inte klar. Backen drog till med ett hårt skott på distans och 4-2 var ett faktum.

Det blev inga mer mål och Tre Kronor gick segrande ur träningsmatchen.