Då krossade Tre Kronor Finland med 6-2.

Tre Kronor inledde målskyttet mot Finland i träningsmatchen när Linus Johansson styrde in pucken på ett snyggt sätt.

– Det där är ett klassmål av Sverige, säger SVT-experten Nils Ekman.

Kapanen satte 1-1

Några minuter in i den andra perioden kvitterade dock Finland. Pucken studsade runt och Tre Kronors målvakt hade inte koll på var pucken hade hamnat. Kasperi Kapanen hade dock koll och satte 1-1-målet.

Men det oavgjorda resultatet höll inte länge. Isac Brännström satte 2-1-målet för Sverige och Finland svarade med 2-2 efter ett väldigt välkomponerat anfall där Harri Pesonen var sist på pucken.

Men Sverige skulle ta ledningen på nytt inför den sista perioden.

Med bara minuten kvar tryckte Dennis Rasmussen in ledningsmålet. Och med bara tiondelar kvar på klockan skyfflade Patrik Karlkvist in ett 4-2 mål. Eller? Domarna var tvungna att ringa på den och efter någon minut godkändes målet, till den finska förbundskaptenens stora besvikelse då han diskuterade med domaren.

– Titta på klockan här, pucken är inne, säger Ekman.

Det målet skulle visa sig vara avgörande då Finland aldrig återhämtade sig.

I stället fyllde Patrik Karlkvist på med ett 5-2-mål och Andre Petersson satte Sveriges sjätte mål bara sekunder senare.

Det blev inga fler mål och Tre Kronor vann med 6-2.

Hallam: ”Blir ett tiotal förändringar i truppen”

Efter matchen hade förbundskaptenen Sam Hallam tråkiga nyheter till flera spelare i truppen.

– Jag ska in i rummet och kolla statusen i truppen och räkna in. Mendet kommer kanske bli ett tiotal förändringar inför nästa vecka.

Se Sveriges 4–2-mål mot Finland i spelaren i toppen.