Foto: Jason Franson/AP/TT

Sverige föll med 24 sekunder kvar

Uppdaterad
Publicerad

Finland vann kvartsfinalen mot Sverige i JVM efter stor dramatik med 3-2.

Då var förbudskaptenen Joel Rönnmark mäkta besviken.

– Grabbarna är väldigt ledsna, sade han ett par minuter efter förlusten.

Rönnmark hade rödgråtna ögonen och gråten i rösten när han mötte SVT Sports reporter Marie Lehmann i Rogers Places innandömen.

 – Jag tänker på grabbarna där inne, som är väldigt ledsna. Det är jättetufft. Vi torskar mot finnarna i kvartsfinal, det är skitjobbigt, sade han.

JVM i ishockey

Vad är det framför allt som du funderar på?

– Jag blir mest ledsen för grabbarnas skull, när jag ser dem där inne. Det är väl mest det som jag känner just nu. Tomhet... Alla där hemma vet ju vad det betyder, särskilt mot finnarna. Det är jobbigt att summera matchen så, men jag sa till grabbarna att alla är fantastiska hockeyspelare som kommer att ha jättebra karriärer.

– De är fortfarande i starten, de har mycket roligt som väntar. Det här är en tung dag, det är oerhört tufft men de kommer ha jättebra karriärer framöver. Det här är en bit på deras resa, så jag tackar samtliga för att ha fått varit med om det här.

Hirvonen gick köksvägen

Sverige ledde med 2-0 men orkade inte stå emot en stark finländsk anstormning. När det återstod 24 sekunder rundade Roni Hirvonen den svenska kassen från köksvägen och vallade snabbt in pucken. Målvakten Hugo Alnefelt hade lämnat en liten lucka som Hirvonen hittade.

– Det är så jävla svårt att beskriva, att det ska ta slut så här. Vi drog inte det längsta strået. Nu är det som det är och det är jävligt surt, säger lagkaptenen Philip Broberg till TV6, med mycket tårar rinnande nedför kinderna. Det var hans tredje och sista JVM-turnering.

Målskyttens första mål

Finland hade haft två bra lägen i samma anfall och målet hängde i luften. Det var Hirvonens första mål i turneringen efter fyra assists.

De svenska spelarna sjönk ihop efter slutsignalen och stirrade med tomma blickar.

Därmed är det slutspelat för Juniorkronorna i turneringen i Edmonton som inleddes 25 december. Det är andra gången sedan 2006 som Sverige åkte ut före semifinalen.

JVM

Finland logo

Finland

3 - 2

Sverige logo

Sverige

0-2, 1-0, 2-0
Edmonton

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet