Sverige föll mot Finland inför JVM

I natt spelade Sverige en träningsmatch inför junior-VM.

Trots storspel av stjärnmålvakten Jesper Wallstedt vände Finland och vann matchen med 2–1, efter övertid.

I vintras fick 2022 års junior-VM för herrar skjutas upp på grund av covid-19. På tisdag är det dags för turneringen att spelas på nytt, och på onsdag kliver Sverige in i turneringen som avgörs i Edmonton, Kanada.

Under natten som gick spelade Juniorkronorna en träningsmatch mot Finland. Juniorkronorna fick en bra start när man tog ledningen i matchens första period. Det var Los Angeles Kings talang Helge Grans som frispelades av Victor Stjerborg och retfullt enkelt gjorde 1–0.

JVM i ishockey

Kvitterade med tre minuter kvar

Därefter tryckte Finland på för en kvittering – och den kom med mindre än tre minuter kvar i den tredje perioden – när storspelande Jesper Wallstedt fick se sig besegrad av Samuel Helenius. På övertiden drog Finland, som redan har hunnit med att spela flera träningsmatcher, det längsta strået då centern Joel Määttä avgjorde.

Turneringen inleds på tisdag och sänds i SVT och Viaplay. Innan dess ska Sverige spela två träningsmatcher till, mot USA respektive Kanada.