Mästerlig minut bakom Tre Kronors seger

Uppdaterad
Publicerad

13 minuter in i period två gjorde HV71-backen Lawrence Pilut sitt första mål i Tre Kronor efter ett snyggt förarbete av debutanten Adrian Kempe och bara en dryg minut senare satte Jacob Nilsson 3-0 snyggt. Det var där Sverige avgjorde mot Ryssland i Sweden Hockey Games.

– Det känns bra. Vi kändes ganska stabila i 60 minuter. Det finns både spets och bredd i det här laget, säger förbundskapten Rikard Grönborg till SVT Sport.

1-0 kom i slutet av period ett genom John Norman som satte in en målvaktsretur och de två inledande perioderna var mer eller mindre en uppvisning av Tre Kronor.

– Sverige spelar fantastiskt bra, sade SVT Sports expertkommentator Mikael Renberg efter period två.

Ishockey-VM

I den sista perioden kom Ryssland igång och reducerade genom Alexej Byvaltsev då han styrde in Ilja Kablukovs skott bakom Magnus Hellberg som stod för en riktigt stark prestation mellan stolparna.

– Det är alltid kul att möta Ryssland, säger Hellberg som till vardags spelar i den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star.

Han gör upp med Vancouvermålvakten Anders Nilsson om vem som ska vara förstamålvakt i VM.

Elias Pettersson debuterade

Den 19-åriga talangen Elias Pettersson debuterade i Tre Kronor i en kedja med Kempe och lagkaptenen Mikael Backlund. Han stod för en pigg insats, även om han inte fick ut allt av sina offensiva spetsegenskaper.

– Det är kul att se dem ute på isen. De gör några riktigt bra aktioner, säger Grönborg.

Kempe anslöt till truppen kort inför matchen.

Imorgon möts Sverige och Finland i vad som blir en final. Den sänds i SVT1 med start klockan 15.15. Det blir den sista matchen inför VM för truppen som till stora delar liknar den som kommer att spela VM i Danmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet