Jonathan Dahlén avgjorde när Tre Kronor besegrade Schweiz. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor segrade mot Schweiz i Karjala Tournament

Det såg ut att bli en rysare mellan Tre Kronor och Schweiz i Karjala Tournament.

Men när Schweiz tog matchen till förlängning var det Jonathan Dahlén som avgjorde.

Med sin andra fullträff i Tre Kronor-tröjan säkrade han Sam Hallams andra raka seger (3–2 efter förlängning) som förbundskapten.

– Det känns jättebra. Jag tycker jättemycket om att vinna och kul att göra mål också. Så det är en bra dag, säger Jonathan Dahlén till SVT Sport.

Efter några intensiva första minuter av matchen var det André Petersson, till vardags i HV71, som fortsatte på samma sätt som mot Tjeckien i torsdags, där han slog till med ett hattrick. Det hade gått drygt sex minuter när han, framspelad av Per Lindholm, gav Sverige ledningsmålet – en ledning som stod sig första perioden ut.

Men det skulle komma en schweizisk kvittering. I powerplay hittade Damien Riat in bakom Joel Lassinantti, som gjorde sin första landskamp på nästan precis sex år, och 1–1 var ett faktum med ungefär fem minuter kvar av andra.

Timrås prestigevärvning Jonathan Dahlén skulle dock med sitt första mål i Tre Kronor återta ledningen halvvägs in i tredje, innan motståndarna ökade tempot, tvingade fram en ny schweizisk kvittering och tog matchen gick till förlängning.

”Förtjänar att släppa in”

– Tredje är det ställningskrig... det vi tar med oss därifrån idag är att när vi har en ledning med sju, åtta minuter kvar, att vi fortsätter vara spelbara och fortsätter att spela vårt spel, för där börjar vi spela någonting annat och det såg ut som att vi inte riktigt visste vad vi skulle göra, säger förbundskaptenen Sam Hallam och fortsätter:

– Jag tycker nästan vi förtjänar att släppa in ett mål då.

Men i förlängningen fick svenskarna chansen direkt i powerplay – och Dahlén prickade in sitt andra mål och avgjorde matchen, som slutade 3–2 till Tre Kronor (efter förlängning).