Foto: Bildbyrån

Sverige söker ishockey-VM 2025

Publicerad

Svenska ishockeyförbundet kommer att söka VM 2025, uppger Radiosporten.

Senast Sverige arrangerade VM på herrsidan, ihop med Finland 2012 och 2013, slutade det med ekonomiskt fiasko och glest besatta läktare i Globen. Sportsligt blev det däremot succé 2013 med VM-guld för Tre Kronor.

Ansökan kommer att lämnas in under torsdagen då Internationella ishockeyförbundet håller kongress på Malta. Sverige har tillsammans med Ryssland och Tjeckien kommit överens om en treårsplan som innebär att Ryssland får arrangera VM 2023, Tjeckien 2024 och Sverige 2025.

– Jag tror och hoppas att det här kommer att falla i god jord i den internationella hockeyfamiljen, särskilt när vi har var varit så framgångsrika i diskussionerna med tjeckerna och ryssarna och kunnat landa en gemensam treårsplan, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson till Radiosporten.

Ett beslut kan komma att tas i samband med VM i Slovakien nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer