Se Mira Hallins läckra mål i JVM-premiären Foto: Bildbyrån och SVT

Sverige tog enkel seger i VM-premiären mot Schweiz

Sverige fick en drömstart på U18-VM i Zug.

Blågult vann stort mot hemmanationen Schweiz efter ett rejält ryck i den första perioden.

Dessutom stod stjärnan Mira Hallin för ett läckert 4-0-mål.

– Ah det där är läckert, Hallin är en sån lirare. Det är så snyggt, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam.

Det dröjde innan första målet kom men mot slutet av den första perioden kom Sverige igång. Isabelle Leijonhielm gav Sverige ledningen efter drygt 15 minuter när hon tryckte in en retur. Strax därefter satte Mira Hallin 2-0 och bara en minut senare satte Leijonhielm sitt andra när hon fick stå helt fri framför målet och styra in 3-0.

I den andra perioden utökade Sverige till 4-0 efter en uppvisning av Mira Hallin som vann pucken vid blålinjen, tunnlade en schweizisk spelare och sedan placerade in pucken i mål.

Sverige hade för det mesta spelövertaget men ju längre matchen gick desto mer tog sig Schweiz in i matchen och lyckades skapa flera chanser men Maja Helge i det svenska målet stod för flera kvalificerade räddningar men i slutet av den sista perioden fick Schweiz hål på den svenska keepern.

– Det är välförtjänt. Jag känner att Sverige har lite problem, säger SVT:s expert Maria Rooth i sändningen.

Sverige vann till slut matchen med 6-1.

Sveriges spelar sin nästa match i gruppspelet på måndag 16.00 och där står Slovakien för motståndet. Matchen sänds i SVT Play.