Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lucas Raymond (till vänster) visade målform mot Schweiz. Foto: Bildbyrån

Lucas Raymonds succédebut i Tre Kronor – hjälte mot Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen i Tre Kronor för Lucas Raymond. Då visade 21-åringen VM-form och gjorde två mål i 3-0-segern mot Schweiz i Göteborg.

– Självklart blev man glad. Det är alltid kul att göra mål, säger han till SVT Sport.

Talangerna Lucas Raymond och Leo Carlsson i powerplay. Det var Sveriges segerrecept då Czech Hockey Games inleddes i Göteborg på torsdagen.

Detroit Red Wings-spelaren Raymond gjorde sin första match i seniorlandslaget och han öppnade målskyttet med ett snyggt skott i krysset i numerärt överläge då drygt fem minuter var spelade.

Det var matchens enda mål fram tills den 53:e minuten då det var dags för Raymond igen. Då vackert framspelad av Örebros jättetalang Leo Carlsson som väntas gå högt i draften i sommar.

Raymond hyllas stort av SVT-experten Mikael Renberg.

– Det är en spelare som redan nu är väldigt duktig och kanske den bästa offensiva spelare som det har laget har. Han kommer att bli väldigt viktig i VM, säger han.

Sverige punkterade matchen genom Alexander Nylander i tom kasse med ett par minuter kvar att spela.

För Schweiz skadade sig talangen Lian Bichsel, som spelade i Leksand den gångna säsongen, i den första perioden. Han leddes av isen efter en närkamp med Linus Johansson. 

Turneringen fortsätter med matcher mot Tjeckien och Finland i Brno i helgen. Sedan inleds VM med match mot Tyskland på fredag nästa vecka.

Czech Hockey Games

Sverige logo

Sverige

3 - 0

Schweiz logo

Schweiz

1-0, 0-0, 2-0
Göteborg

Period 1

  • 1-0MålRaymond (Sandin/Carlsson) PP1
    05:23

Period 3

  • 2-0MålRaymond (Carlsson/Berggren) PP1
    12:56
  • 3-0MålA. Nylander (Berggren) ENG
    18:00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.