Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
USA körde över Juniorkronorna. Foto: Bildbyrån

USA krossade Sverige inför junior-VM

Uppdaterad
Publicerad

Juniorkronorna förlorade med 5–1 mot USA i onsdagens träningsmatch inför junior-VM.

Det stora frågetecknet inför turneringen kvarstår.

– Backsidan var det stora frågetecknet och hittills har inte många frågor besvarats, säger SVT Sports expert Jonas Andersson.

Om fem dagar inleder Sverige junior-VM i Kanada. Senast det begav sig slutade det med ett brons för juniorkronorna.

Onsdagens träningsmatch mot USA började inte bra för Sverige.

JVM i ishockey

Turneringens kanske största backstjärna Luke Hughes tog till vara på en svagt svenskt byte, åkte sig fri och sköt in 1–0 bakom Carl Lindbom.

Fabian Lysell kvitterade några minuter senare efter fint spel i numerärt överläge – men där tog det roliga slut.

”Måste spela mindre naivt”

1–1, blev 2–1 och så fortsatte det. Flera mål kom till via fina amerikanska anfall, men också taffligt försvarsspel av Sverige.

– Man kan se styrkeförhållandena mellan lagen. Ska Sverige möta USA eller Kanada i turneringen måste Sverige spela mindre naivt och anpassa sig till tempot, säger Jonas Andersson.

Experten menar att Sverige hade förtvivlat svårt att få till ett ordnat anfallsspelet, att 5–1 var i underkant, men det stora bekymret är trots allt försvaret.

– Backsidan var det stora frågetecknet inför turneringen och hittills har inte många frågor besvarats. Målvakten Lindbom var bäst i laget och blev lämnat i sticket. Det här är en läropeng för Sverige. Ska man slå topplagen behöver man göra det med hårt gediget lagarbete.

Den 23 december genrepar Sverige mot Schweiz inför JVM som startar på annandag jul. Sverige inleder mot Österrike, klockan 19.30 och matchen sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet