Se alla sex målen från Sveriges storseger mot Tyskland i ungdoms-OS. Foto: Jonathan Nackstrand For Ois / BILDBYRÅN

Sverige utklassade Tyskland – klart för final i ungdoms-OS

Sverige är i final i hockeyturneringen i världsungdoms-OS efter att ha besegrat Tyskland med 6-1 i semifinalen.

Matchhjälte blev 16-åriga Tilde Grillfors med totalt tre poäng.

– Vi spelar väldigt bra i laget och blir bara bättre och bättre. Nu ska vi bara tagga till inför finalen, säger backen Malva Lindgren.

Tilde Grillfors var stor segerorganisatör och låg bakom hälften av de svenska målen med två mål och en assist.

Centern från Mora, som har spelat för Leksand i SDHL, dominerade varje kvadratcentimeter på isen – i en match där Sverige vann skottstatistiken med klara 40-12.

Tröstmål i slutet för tyskarna

Alva Vitalisson öppnade det svenska målskyttet i första perioden, sedan rasslade det in mål för ungdomslaget.

Tilde Grillfors avgjorde sedan definitivt i den tredje perioden. Därefter avslutade Disa Karlsson det svenska målskyttet innan tyskan Friederike Pfalz fick tröstnäta i slutminuterna.

Möter Japan i final

Den redan säkrade svenska medaljen är den elfte i ordningen under spelen i Sydkorea.

I onsdagens final väntar nu Japan som slog Schweiz med 2-1 i sin semifinal.

Sverige slog Japan i gruppspelet, men matchen var oavgjord (1-1) efter tre perioder och den svenska segern kom efter straffläggning.