Leo Carlsson målskytt i Sveriges kross – se målen här Foto: Bildbyrån

Sverige vann klart mot Österrike – Leo Carlsson yngsta målskytt någonsin

Tre Kronor tog en klar 5-0-seger mot Österrike.

18-årige talangen Leo Carlsson blev Sveriges yngsta målskytt i VM någonsin.

– Hockeygodis, säger SVT:s expert Jonas Andersson om målet.

18 år och 139 dagar gammal skrev Leo Carlsson in sig i historieböckerna som den yngsta målskytten någonsin i Tre Kronor i VM-sammanhang när han gjorde 4-0 i mitten av den tredje perioden.

Carlsson kom helt fri efter en fin framspelning av unga kedjekamraten Lucas Raymond.  Även Alexander Nylander var inblandad i målet.

– Jag blev bjuden där på öppen kasse så jag får tacka Lucas och Alex. Skön match. Vi hade många lägen, skönt att det slutade med en liten islossning, säger Carlsson till SVT.

Målet var spiken i kistan i en klar Sverige-seger.

Redan i den fjärde minuten gav Pär Lindholm Tre Kronor ledningen och 5-0-segern kom med fem olika svenska målskyttar.

– Härligt att vi sätter oss i en bra sits. En skön vinst. Nu är det bara hem och sova och ladda för i morgon, säger Pär Lindholm till SVT.

Unge målvakten Jesper Wallstedt, 20, höll nollan i sin VM-debut och utsågs till matchens bästa spelare.

Sverige möter Finland i morgon 19.20. Matchen sänds i SVT.

KLIPP: Leo Carlsson efter historiska målet: ”Jag får tacka...”