Max Wahlgren är länets ende representant i det U18-landslag som spelar VM i Örnsköldsvik. Foto: Bildbyrån

Småkronorna efter vinsten mot Slovakien: ”Nu ska vi ta Ryssland”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Småkronor vann mot Slovakien med 5-1 i Örnsköldsvik och är klara för kvartsfinal trots att en match återstår att spela i grundserien.

– Vi är helt enkelt det bättre laget. Vi har tålamod och stressar inte fram målen. Nu ska vi ta Ryssland i övermorgon, säger Zion Nybeck till SVT Sport.

I mitten av den tredje perioden kom backen Philip Broberg farande på högerkanten och vek in framför den slovakiske målvakten Samuel Hlavaj som räddade. Pucken låg dock lös och från nära håll petade Oscar Lawner in 4-1 och stängde matchen.

Det var Brobergs tredje assist under matchen.

Viktig match mot Ryssland på tisdag

– Vi vill att backarna ska ta initiativ, även om de inte får segla iväg, och Philip är duktig, säger den assisterande coachen, den förre NHL-backen Niclas Hävelid.

I slutminuterna bjöds Zion Nybeck på pucken av målvakten Hlavaj och kunde enkelt göra 5-1.

– Det var ett gratismål, ler Nybeck.

Sverige avslutar grundserien med ett möte med Ryssland på tisdag, en kamp om andraplatsen. På torsdag spelas kvartsfinalerna.

Resultat, tabell och spelschema.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.