SVT-experten: ”Vill se ett extremt hårt straff”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Jonas Andersson tycker att Mannheims Thomas Larkin ska straffas hårt för den brutala tacklingen på Brynässtjärnan Daniel Paille. – Jag vill se ett extremt hårt straff. Det räcker inte med 10-20 matcher. Jag anser att det finns anledning till en avstängning resten av säsongen, helst utan lön, säger experten Jonas Andersson till SVT Sport.

Jonas Andersson reagerade starkt på den brutala tacklingen från nordamerikanen under matchen.

– Det finns inget utrymme för sådana överfall. Den är vidrig, bland det värre jag har sett. Det är i slutet av matchen, och det är tydligt att han är ute efter att skada, säger Jonas Andersson till SVT Sport.

Svårt med lagstraff

Andersson tycker det är svårt att ge ett kollektivt straff till Mannheim.

– Det är lite svårt, majoriteten av Mannheims spelare misskötte sig inte. I just det här överfallet är det individen som bör straffas säger Andersson.

Han tycker dock att Mannheim har ett moraliskt ansvar.

– Jag tycker Mannheim ska göra ett starkt ställningstagande, och be om ursäkt. Så här långt har det varit radiostystnad, säger Jonas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer