Elias Pettersson och Jonas Andersson. Foto: Bildbyrån/SVT

Experten: ”Supertalangerna kan få det tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till torsdag drar NHL-säsongen igång. Förväntningarna är höga på de svenska talangerna Rasmus Dahlin och Elias Pettersson – men SVT:s ishockeyexpert Jonas Andersson tror inte att de får någon enkel resa under rookiesäsongen.

– Leverera offensivt tror jag att båda två kommer att göra, då de redan bevisat i SHL att de är dynamiska i det spelet, säger Jonas Andersson.

– I defensiven tror jag dock att båda kommer att få det besvärligt. Även utmaningen att spela 82 matcher kommer nog också att vara tuff. Speciellt att kunna hålla en hög lägstanivå. Höga toppar och djupa dalar förväntar jag mig.

Ny Karlsson-succé?

Men det är en helt annan svensk som Andersson ser mest fram emot att följa.

– William Karlsson. Var ifjol en ”one hit wonder” eller är det nivån vi kan förvänta oss av Wild Bill?, säger experten om stjärnan i fjolårets skrällag, då nystartade Vegas Golden Knights.

På lördag kommer NHL till Göteborg. Edmonton Oilers och New Jersey Devils möts i Scandinavium. Då får den svenska publiken chansen att se en annan Andersson-favorit.

– Connor McDavid! Två raka säsonger har han gjort flest poäng i NHL, över 100 poäng bägge gångerna, men Edmonton missade slutspel. Kan han ta ytterligare ett kliv individuellt, han är fortfarande ung, och föra Edmonton till slutspel?

Vilket lag vinner Stanley Cup?

– Nashville.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.