Polisutredning kopplad till svenska ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

SVT Sport avslöjar: Polisutredning kopplad till Svenska ishockeyförbundet

Uppdaterad
Publicerad

Det fortsätter att storma kring ishockeyförbundet.I höstas strejkade Damkronorna.För ett par veckor sedan avgick Tre Kronors team manager plötsligt.Och nu kan SVT Sport avslöja att det pågår en polisutredning med koppling till förbundet.

Svenska ishockeyförbundet har den senaste tiden skakats av flera händelser.

I höstas strejkade Damkronorna på grund av att de var missnöjda med både de ekonomiska och sportsliga förutsättningarna och bristen på respekt från förbundsledningen.

Polisanmäld händelse

Och nyligen kunde SVT Sport avslöja att Tre Kronors team manager ”Putte” Köhler avgick med omedelbar verkan  – varken han eller förbundsledningen ville berätta varför.

Nu kan SVT Sport avslöja att förbundet även skakas av en polisutredning. Enligt uppgifter till SVT Sport har en före detta anställd polisanmälts för en händelse kopplad till Svenska ishockeyförbundet.

Polisanmälan hamnade på kriminalkommissarie Fredrik Gårdares bord. Gårdare leder ”Aktionsgrupp idrott”, polisens grupp som arbetar mot idrottsrelaterad brottslighet – främst matchfixning.

– Jag kan bekräfta att vi utreder en anmäld händelse med anknytning till ishockeyförbundet, säger han.

Flera kan vara drabbade

Förundersökningen har pågått i någon vecka, och polisen håller just nu på att samla in uppgifter kring det misstänkta brottet.

Än så länge har polisen en målsägande, men de har fått tips om att det kan finnas fler personer som har utsatts av den misstänkte personen.

– Det har kommit in tips på att fler har drabbats på samma arbetsplats. Vi ser gärna att dessa tar kontakt med oss, så att vi kan bedöma om att det finns händelser som kan vara brottsliga, säger Fredrik Gårdare.

”Kommenterar inga personalärenden”

Tommy Boustedt, generalsekreterare på svenska ishockeyförbundet är fåordig kring ärendet.

– Jag kommenterar inga personalärenden offentligt. Jag varken kan eller vill göra det, säger han.

SVT Sport har varit i kontakt med den anklagades advokat, som hälsar att klienten nekar till anklagelserna – men i övrigt inte vill ge några kommentarer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.