Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör experten om varför Rögle väljer att sparka bröderna. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

SVT:s expert Jonas Andersson om Rögles val att sparka bröderna Abbott: ”Unikt”

Uppdaterad
Publicerad

Cam och Chris Abbott får sparken av Rögle.

Nu ger SVT:s expert Jonas Andersson sin syn på beskedet.

– Det var relativt väntat med tanke på de uppgifter jag fått att de har tappat gruppen och omklädningsrummet, säger han.

Sent på måndagskvällen kom uppgifter om att Rögle sparkar bröderna Chris och Cam Abbott. Under tisdagsmorgonen blev det bekräftat och nu uttalar sig SVT:s expert Jonas Andersson om beskedet.

– Det var relativt väntat med tanke på de uppgifter som jag fått att de har tappat gruppen och omklädningsrummet. Då är det i princip omöjligt att hitta en väg tillbaka, säger han och fortsätter:

– Det blir lite unikt eftersom du har både sportchef och coach som tvillingar. Man måste agera på båda eller ingen.

”Bröderna tog över en klubb i kris”

Orsaken till att duon får gå, är flera och Andersson listar några.

– Resultaten har uteblivit, truppen är exceptionellt dyr och det är ett lag som på papperet ska vara mycket bättre än där de befinner sig och det är därför Rögle förändra.

De kanadensiska tvillingbröderna tillträdde sina tjänster – Cam som tränare och Chris som sportchef i slutet av 2017 och efter några år etablerade sig Rögle som ett riktigt topplag.

– Man ska ha med sig att bröderna tog över en klubb i kris och sedan har de etablerat Rögle som ett topplag. Man har stått för en kontinuitet vilket alla föreningar vill ha, avslutar expert Jonas Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.