Malmös sportchef Patrik Sylvegård om Tomas Kollar. Foto: Bildbyrån

Sylvegård: ”Nu kör vi på Kollar fullt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut som att Peter Andersson skulle bli Malmö Redhawks nya tränare efter att klubben sparkade Joakim Fagervall.

Men de kom inte överens med hans tidigare klubb Brynäs – i stället fortsätter Tomas Kollar resten av säsongen.

– Nu kör vi fullt ut på Kollar, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Tomas Kollar var assisterande tränare till Malmös tidigare huvudtränare Joakim Fagervall. Han har sedan axlat rollen som huvudtränare efter att Fagervall sparkades och under tiden klubben sökt efter en ny tränare.

Men nu ser det ut som Kollar kommer fortsätta säsongen ut. Patrik Sylvegård säger att sökandet efter en ny tränare har lagts på is.

– När det inte blir de namnen som vi känner att vi vill ha då kör vi vidare som det är. Det har inte varit någon panikåtgärd på något sätt. De fanns några tränare som var tillgängliga och vi försökte hitta en lösning men det löste sig inte så då får det vara, säger Sylvegård.

Fullt förtroende

Sylvegård menar att de haft fullt förtroende för Kollar, och även Pär Styf, hela tiden. Men tanken var att stötta upp för dem.

– Det är fortfarande ingen vi tror som kommer komma in och vara någon frälsare, utan det var ett stöd till Kollar och Frid. Det är bra att vara tre, för det är mycket, säger han. 

Men eftersom de inte funnit det de sökte väljer de att stötta upp på annat sätt.

– Då stöttar vi andra upp runtomkring här i organisationen. Nu kör vi på Kollar fullt ut, det är Kollar och Frid som kör, säger Sylvegård.

Kom inte överens med Brynäs

Bland de namn som diskuterades fanns gamla Brynästränaren Peter Andersson. Det såg ett tag ut som att det skulle bli han som skulle ta rollen. Men klubbarna kom inte till någon överenskommelse och han är inte längre aktuell.

– De ville att vi skulle ta över hans 14 månader som är kvar (av deras kontrakt), men det var inte det som var andemeningen. Vi behövde någon som skulle hjälpa oss året ut, då hade Peter varit en lösning. Och det är klart hade han gjort det bra hade kanske chansen varit större för både han och Brynäs att vi hade tagit honom, men där var inte vi beredda att ta. Därför blev det inget, säger Sylvegård.

Malmö letar inte aktivt efter en tränare på något sätt enligt Sylvegård utan Tomas Kollar är huvudtränare – i nuläget.

– Just nu är det så, men sedan vet du lika väl som jag att det kan ändras fort det där, säger Patrik Sylvegård.

MER ISHOCKEY: Kellehers drömmål mot Modo (4 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.